وردپرس چیست؟ این سوال یکی از سوالاتی می باشد که برای اکثریت افراد پیش آمده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل وردپرس و برسی مزایا و معایب های وردپرس بپردازیم پس حتما این مقاله آموزشی را به طور کامل مطالعه نمایید تا اطلاعات خود را درباره WordPress تکمیل نمایید و به پاسخ سوال وردپرس چیست؟ دست بیابید.
وردپرس یکی از محبوب ترین CMS ها و سیستم های مدیریت محتوا می باشد که به صورت کاملا سورس باز طراحی و آماده سازی شده است. این سیستم مدیریت محتوای محبوب امروز بیش از 43% سایت های دنیا را به خود اختصاص داده است که این دیتا نشان دهنده محبوبیت و قدرت بالای WordPress می باشد که در سراسر دنیا از این سی ام اس استفاده می شود.
امروزه وردپرس به دلیل محبوبیت بالایی که دارد جایگزین سایر CMS های دیگر مانند جوملا، دروپال و… شده است. که به نوعی میتواند گفت وردپرس تبدیل به بهترین و اولین سیستم مدیریت محتوای تحت وب شده است.
از آنجایی وردپرس یک نرم افزار متن باز یا همان سیستم کاملا سورس باز می باشد در سراسر دنیا توسط افرادی خبره و کار بلد در برنامه نویسی، دائما در حال توسعه و افزایش کارایی می باشد.
طبق آخرین آماری که به دست آمده در حال حاضر CMS WordPress توسط بیش از 60 میلیون توسعه دهنده وب یا همان برنامه نویس در حال برسی می باشد تا این سیستم مورد توسعه قرار گیرید و در صورتی که باگ یا مشکلی در این نرم افزار متن باز وجود داشته باشد به تیم پیشتبانی و توسعه وردپرس ارجا شود و آن مورد رفع اشکال یا توسعه داده شود پس با این حساب با خیال راحت میتوان از این سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت استفاده کرد.

تاریخچه وردپرس
سیستم مدیریت محتوای وردپرس CMS WordPress در سال 2003 توسط فردی به نام مت مولنوگ Matt Mullenough به عنوان یک نرم افزار سورس باز Open Source برای ساختن وبلاگ معرفی و ایجاد شد و به صورت رایگان در اختیار عموم از جمله وبلاگ نویسان و… قرار گرفت. که با گذشت زمان به دلیل محبوب شدن این سیستم اپن سورس Open Source موجب شد تا وردپرس با توسعه نرم افزار خود توسط توسعه دهندگان با ایجاد قابلیت های اضافی در آپدیت ها مانند افزون قابلیت ایجاد صفحات وب، مدیریت صفحات، و سازماندهی صفحات تحت وب و پست ها به یک سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS تبدیل شود.
از سال 2003 به بعد پس از معرفی وردپرس که استقبال بسیار زیادی از این سیستم مدیریت محتوای محبوب شد تیم پشتیبانی و توسعه دهندگان وردپرس به صورت مستمر تا به حال در حال توسعه این سیستم بوده و به دنبال افزایش کارایی این CMS محبوب می باشند.
دلایل محبوبیت وردپرس چیست؟
پس از آن که به سوال وردپرس چیست؟ پاسخ دادیم حالا قرار است درباره دلایل محبوبیت سیستم محتوای وردپرس صحیت کنیم. یکی از اصلی ترین دلایلی که موجب محبوبیت این CMS شده قابلیت های آسان و قدرتمند وردپرس می باشد که شما با استفاده از پلاگین ها و افزونه های کاربردی این سی ام اس به راحتی هر تغییری را بدون نیاز به دانش برنامه نویسی می توانید انجام دهید و این ویژگی برای اکثریت افراد چه مبتدی و چه حرفه ای بسیار جذاب و جالب است.
ویژگی تغییر پذیری آسان و داینامیک وردپرس بدون نیاز به دانش برنامه نویسی یکی از ویژگی هایی می باشد که در هیچ یک از سیستم های مدیریت محتوا تحت وب وجود ندارد. و شما در سایر CMS های دیگر هر تغییری را که بخواهید انجام دهید باید با استفاده از دانش برنامه نویسی توسط یک برنامه نویس این کار را انجام دهید اما در وردپرس هیچ خبری از این موضوع نمی باشد و شما به راحتی با استفاده از پنل کاربری وردپرس و پلاگین های مختلفی که در مخزن وردپرس وجود دارد، به راحتی هر چیزی که برای سایت خود نیاز دارید را می توانید پیاده سازی کنید.
از دیگری دلایلی که موجب محبوبیت وردپرس شده اند می توان به رایگان بودن این CMS و همچنین به بروزرسانی دائمی و همیشگی وردپرس توسط تیم پیشتبانی و توسعه وردپرس اشاره کرد که اکثریت CMS های دیگر همانند وردپرس مطمئن نمی باشد و شما با خیال راحت میتوانید بر روی یک سایت وردپرسی سرمایه گذاری کنید و از طریق آن وب سایت کسب درآمد کنید.

زبان برنامه نویسی WordPress چیست؟
شاید حتما تا به حال این سوال برایتان پیش آمده باشد که اصلا زبان برنامه نویسی وردپرس چیست؟ و این نرم افزار متن باز اصلا با چه زبان برنامه نویسی ای پیاده سازی و آمده شده؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که وردپرس با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP برنامه نویسی و آماده شده که با استفاده از پایگاه داده MYSQL پیشتیبانی می شود. نکته ای که به آن باید اشاره کنیم این است که کد ها توابعی که توسط زبان برنامه نویسی PHP در وردپرس نوشته شده اند یک سیستم کاملا متن باز می باشد که هر شخصی که با زبان برنامه نویسی آشنایی داشته باشه می توانید این کد ها را مورد برسی قرار دهد.
ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که در پاراگراف قبلی از مقاله به این موضوع اشاره شده بود که در وردپرس برای ایجاد تغییرات در سایت نیازی به دانش برنامه نویسی نمی باشد و شما هر تغییری را به راحتی میتوانید انجام بدهید و چطور ممکن است بدون نیاز به برنامه نویسی تغییراتی را در سایت ایجاد کرد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم زبان برنامه نویسی PHP وردپرس مربوط به نحوه عملکرد و دستورات از پیش تعیین شده در وردپرس می باشد و هیچ ارتباطی با ایجاد تغییراتی که شما قرار است در سایت وردپرسی خود انجام بدهید ندارد. به زبان ساده می تواند گفت زبان برنامه نویسی PHP همان مغز وردپرس می باشد و شما نیازی به ایجاد تعغییرات در توابع و کد های وردپرس ندارید مگر در شرایطی خاص که بخواهید یک تغییر بسیار بزرگ و مهم در عملکرد اصلی سایت وردپرسی خود انجام دهید.
شما در وردپرس برای ایجاد تغییرات در کارایی یا توسعه سایت خود از پلاگین های کاربردی ای که در مخزن وردپرس وجود دارد استفاده میکنید. برای مثال مثلا، برای افزایش سرعت سایت خود از پلاگین هایی که مخصوص افزایش سرعت سایت مانند پلاگین لایت اسپید کش می باشند استفاده می کنید که این مورد مربوط به کارایی وب سایت می باشد.
و یا برای ایجاد تغییرات در دیزان سایت خود ابتدا با توجه به قالب سایت خود از پلاگین های صفحه ساز قدرتمند وردپرس مانند المنتور یا ویژوال کامپوزر استفاده می کنید پس با این حساب هیچ نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید.
البته نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که در سایت های وردپرسی زبان های برنامه نویسی HTML ، CSS و JavaScript هم استفاده می شود که این موارد مربوط به قالب سایت یا همان تم سایت وردپرسی شما می باشد که توسط برنامه نویس های طراحی قالب از قبل آماده سازی شده اند و شما برای استفاده از وردپرس هیچ نیازی به یادگیری این موارد ندارید مگر در شرایط خاص که بخواهید یک قالب اختصاصی و ویژه برای سایت خود داشته باشید و یا این که بخواهید با استفاده از کد تغییراتی را در قالب وردپرس خود ایجاد کنید که این کار هم در اکثریت مواقع با استفاده از پلاگین های صفحه ساز سایت های وردپرسی مانند افزونه صفحه ساز المنتور قابل انجام می باشد.

انواع سایت های قابل طراحی با وردپرس
برای طراحی سایت های وردپرسی در حوزه های کاری مختلف هیچ محدودیتی وجود ندارد و بیزینسی می تواند برای کسب و کار سایت وردپرسی داشته باشد. انواع سایت هایی که میتواند با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress طراحی کرد شامل موارد زیر می باشند.
- طراحی سایت فروشگاهی
- طراحی سایت شرکتی
- طراحی سایت خبری
- طراحی سایت آموزشی
- طراحی سایت خدماتی
- طراحی سایت پزشکی
- طراحی سایت شخصی
- طراحی سایت دریافت نوبت و رزرو و…
با استفاده از وردپرس هر سایتی که بخواهید وجود هیچ محدودیتی می توانید طراحی کنید و با استفاده از سایت خود با معرفی کسب و کار خود از جمله معرفی محصولات و خدمات مشتری جذب کنید. وردپرس عصر ساخت سایت با قدرت و سهولت می باشد.

آیا وردپرس امن است؟
هر سیستم مدیریت محتوایی در صورت رعایت نکردن موارد امنیتی می تواند ناامن باشد و هر کسی به راحتی بتواند به آن سیستم نفود کرده یا آن CMS را هک کند. وردپرس به دلیل این که یک نرم افزار open source می باشد دائما در حال برسی توسط توسعه دهنگان وب در سراسر دنیا می باشد و در صورتی که مورد امنیتی ای در این سیستم سورس باز پیدا شود با ارجاع آن مورد امنیتی به تیم پشتیبانی و توسعه دهنگان وردپرس برای ارتقاع ایمنی وردپرس یک آپدیت جدید ایجاد در مخزن وردپرس ایجاد می شود تا از هک شدن سایت از طریق آن مورد امنیتی جلوگیری شود.
وردپرس به دلیل توسعه دهندگانی زیادی که در سراسر دنیا دارد قطعا امن می باشد و در صورت رعایت کردن موارد امنیتی امکان هک شدن سایت وجود ندارد و این احتمال بسیار کم می شود. شما برای افزایش امنیت سایت وردپرسی خود میتوانید از پلاگین هایی که در مخزن وردپرس وجود دارید استفاده نمایید و خیال خودتان را از هک شدن سایت خود راحت کنید.
سخن پایانی
آژانس دیجیتال مارکتینگ دیاگو وب یکی از بهترین آژانس های فعال در زمینه طراحی سایت های وردپرسی می باشد که تا به حال بیش از هزاران سایت وردپرسی را طراحی کرده و با رضایت کامل به مشتریان خود تحویل داده است. در صورت که قصد طراحی سایت وردپرسی یا را برای خود دارید یا میخواهید طراحی سایت وردپرسی را آموزش ببینید می توانید از طریق فرم دریافت مشاوره درخواست خود را برای ما ارسال کنید و یا با ما تماس بگیرید تا شما را برای طراحی سایت و آموزش ساخت سایت وردپرسی راهنمایی کنیم.
در صورتی که سوال شما درباره وردپرس چیست؟ برطرف شد نظر خود را از طریق ارسال کامنت با ما در میان بگذارید و یا در صورتی که سوالی درباره وردپرس دارید سوال خود را برای ما ارسال کنید تا در آپدیت های بعدی این مقاله سوال شما را پاسخ دهیم.
بدون دیدگاه